Ma a nagy hőségre való tekintettel ismét egy olyan "sütit" készítettem, amelyet nem kell sütni. Kellemesen hűsítő, gyümölcsös és pillanatok alatt elkészül.
Amikor a gyerekeim kicsik voltak nagyon sokszor készítettem, aztán valahogy feledésbe merült. Most már nagyok a gyerekek, de ismét felkerül a süti választékba ez a hűsítő nyalánkság.
Hozzávalók:
2 nagy pohár málnás joghurt
10 dkg málna
2 dl Hullala hab
2 evőkanál zselatin
2 dl tej
A gyümölcs felét villával összetörjük, a másik felét szemesen hagyjuk és mind a kettőt hozzáadjuk a joghurthoz. A Hullalát habbá verjük és óvatosan a gyümölcsös joghurthoz forgatjuk. A zselatint felfőzzük a tejben, és amikor langyosra hűlt, lassan a habos joghurthoz keverjük. Kettő őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és egyenletesen elosztva beleöntjük a masszát. Legalább 4-5 órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap tálcára fordítjuk, levesszük róla a formát és a folpackot. Vékony pengéjű késsel szeleteljük.
Aki édesebben szereti, 2-3 evőkanál porcukrot tehet a joghurtba. Én nem szoktam bele tenni, mert a hab úgyis édes. Én most málnával készítettem, de bármilyen gyümölccsel nagyon finom.
Az egyik formának a tetejére - amely, az alja lesz, amikor tálra borítjuk - babpiskótát tettem, így még inkább torta jellege lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése