Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. július 24., hétfő

Rántott cukkini csomagok

Ismét egy cukkinis ételt készítettem. Ez a zöldség megunhatatlan számomra, és a családom számára, mert sok módon el lehet készíteni. Most a hagyományos rántott cukkinit variáltam egy kicsit tovább, oly módon, hogy sajt és sonka került a kis cukkini csomagocskák belsejébe.


Hozzávalók:
1 közepes cukkini
15 dkg gépsonka
15 dkg trapista sajt
Panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sütéshez: olaj
 


A cukkinit hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk és enyhén besózzuk, hogy egy kicsit megpuhuljon a zöldség, különben nem tudjuk jól beburkolni a sonka-sajt tölteléket.
A sajtot kb. 3x2 cm nagyságú, 5 mm vastag kockákra vágjuk és mindegyik sajt darabot beburkoljuk 1-1 szelet sonkába.
Egy cukkini csík végére tesszük a sajtos sonka csomagot és körbe tekerjük a cukkinival, majd egy másik szelettel a másik oldalról is becsavarjuk a csomagocskát.
A szorosan feltekercs csomagokat a szokásos módon, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába panírozzuk és közepesen forró olajban szép aranybarnára sütjük.
 

Risszel, tartármártással tálaljuk.


Jó csomagolást, majd jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése