Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. július 7., péntek

Málnás sárgabarackdzsem

Az idei évben kegyes volt az időjárás a sárgabarackhoz. A mi  öreg barackfánk is roskadozott korai, mézédes, apró szemű baracktól. A héten már főztem belőle lekvárt. Az az igazi,zselésítő nélkül készült, jó sűrű házi baracklekvár lett belőle. Ugyanúgy főzzük Anyukámmal, ahogy régen a nagymamám is készítette. Ilyenkor, barackfőzés idején ugyan úgy mint régen, előkerül a nagy üst, a régi görgős paszírozó. Jó sok lekvár lett ebből a mennyiségből.


  A második adag barack már egy kicsit kevesebb, ebből dzsem készült.


A kert hátsó részében a málna bokrok is ontják a zamatos kis bogyókat, így a mai barack egy részéből málnás sárgabarck dzsemet főztem.

 
Hozzávalók:
2,4 kg sárgabarack (kifejtve)
60 dkg málna
1 teáskanál citromsav
1,2 kg cukor
1 csomag dzsemfix
 

A sárgabarackot kimagozzuk, a barack nagyságától függően feldaraboljuk, rászórjuk a citromsavat és elkezdjük főzni. Forrástól számítva kb. 15 percig kevergetve forraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük amíg a cukor elolvad. Ekkor hozzáadjuk  málnát és a dzsemfixet, majd forrástól számított 1-2 percig forraljuk.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztban kihűtjük.
 


Csoda finom lett ez a dzsem, próbáljátok ki ti is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése