Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. július 9., vasárnap

Málnaszörp

Az idén rengeteg édes málna termett a kertben. Már készült belőle lekvár, süti és  jó sokat ettünk is belőle, ezért itt az ideje, hogy szörpöt  is készítsek. A sokféle szörp közül nekem egyébként is a klasszikus málnaszörp a kedvencem. A gyerekkoromat juttatja eszembe, annak a szörpnek az ízét, amit Anyukám készített. Akkor még nem volt ekkora választék szörpből és üdítőitalból, de Anyu által készített málna és ribizli szörp mindig volt a spájzban. Anyukám még ma is készíti a finom málnaszörpöt, és az övé még mindig a legfinomabb. Én is az Ő receptje alapján készítem a szörpöket, remélem sokan elkészítitek majd, és nektek is ugyan így fog ízleni.
 

 
Hozzávalók:
2 kg málna
fél mokkáskanál borkősav
2 teáskanál citromsav
1 mokkáskanál szalicil
1,2 liter víz
a lecsöpögött gyümölcsléhez literenként ízlés szerint 70 dkg - 1 kg cukor
 
 
A gyümölcsöt összezúzzuk, hozzáadjuk a borkősavat, a szalicilt, a citromsavast és 6 dl vizet öntünk hozzá. Az egészet egy tüllzacskóba tesszük, a zacskót felakasztjuk, és aláteszünk egy tálat a lecsöpögő lének, és így hagyjuk legalább 1 napig. A gyümölcs levének magától kell lecsepegnie, a zacskót nem szabad nyomkodni. Minden liter lecsöpögött gyümölcslébe 1 kg cukrot keverünk (addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad).
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, lezárjuk az üvegeket és a végleges helyükre tesszük.
 
 
A klasszikus szódavízzel az igazi.
Ugyan így készíthetjük a ribizli, meggy, eper szörpöt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése