Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. október 16., vasárnap

Karaj sült hagymával és paradicsommal

Újabban előre megtervezem a heti menüt. Már korábban is próbálkoztam ezzel, de mindig kudarcot vallottam, most azonban egész jól működik. Persze kisebb nagyon változások mindig adódnak. Például most is, amikor a hentes pultban magát kínáló csodás karaj változtatta meg a tervezett ételsort. Hortobágyi palacsinta volt a terv, de a hétvégi bevásárlás során annyira szép volt a karaj, hogy nem volt szívem ott hagyni. Nem tudtam, hogy mit főzök belőle, de biztos voltam benne, hogy karajból fog készülni az ebéd. Volt itthon néhány szem paradicsom, ami már kezdett kicsit puhulni, de még teljesen egészséges volt, ezek megmentését is számításba véve olyan ételt kellett készíteni, amihez ezt is fel tudom használni. Tehát adott volt a csodaszép karaj és a paradicsom. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy  ebből a két remek alapanyagból mit alkotok.  Kis fejtörés után ez a finom étel kerekedett ki belőle. Próbáljátok ki, remélem nektek is ízlik majd.


Hozzávalók:
6 szelet karaj
3 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 arasznyi friss rozmaring ág
 (vagy fél kávéskanál szárított)
3 paradicsom
10 dkg füstölt sajt
1- 1,5 dl húsleves (vagy fél húsleves kocka vízben feloldva)
4-5 evőkanál olívaolaj
bors


A húst kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd rövid időre pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a húsok mind két oldalát néhány perc alatt elősütjük. A húsok mellé dobjuk a rozmaringot, felöntjük a húslevessel és fedő alatt néhány percig pároljuk a húst, majd átesszük egy tepsibe. A visszamaradt pecsenyelébe tesszük a vékony szeletekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és aranybarnára pároljuk. A párolt hagymát az elősütött húsok tetejére halmozzuk. Erre tesszük a felszeletelt paradicsomot, és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, amíg a sajt megpirul. 


Jó étvágyat kívánok! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése