Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. október 22., szombat

Raffaello szelet

A Raffaello desszert nagy rajongója vagyok. Ha ajándékba kapok, próbálok magamon uralkodni, és nem egyszerre felfalni az egész dobozzal. Egyik kedves ismerősöm tudott a Raffaello iránti rajongásomról, és névnapomra egy doboz bonbon kíséretében kaptam  tőle kaptam ezt a receptet. Azóta ha nagyon finom édességre vágyom, elkészítem ezt a süteményt. Bizton állítom, hogy felveszi a versenyt a bonbonnal.


Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókusz reszelék
1 csomag sütőpor
Krém:
6 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
Tetejére:
kókuszreszelék


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd bele keverjük a porcukrot, az átszitált lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelünk egy 22-33 cm-es tepsit, belesimítjuk a tésztát, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. 
A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverünk, majd hozzávegyítjük pudingport és 2 dl tejet. A maradék 3 dl tejet felforraljuk, és megfőzzük bennne a tojásos,  pudingos keveréket. A vajat kikeverjük a maradék 10 dkg porcukorral, és a teljesen kihűlt puding krémhez adjuk, alaposan összekeverjük.


A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük, és felszeleteljük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ráadásnak egy régebbi kép 💓





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése