Hétvégén túlvásároltam magam kifliből. Gondolkodtam, hogy betegyem-e a fagyasztóba, hogy hirtelen jött kifli-éhség esetén legyen mihez nyúlni, de inkább úgy döntöttem, készítek belőle egy kis édességet. Első gondolatom máglyarakás volt, de azt a közelmúltban készítettem, és dióban sem bővelkedtem. Azonban hűtőszekrényben volt egy adag darált mák, így adott volt, hogy azt fogom felhasználni. Igaz a diót sokkal jobban szeretem, mint a mákot, de az eszemre hallgatva a mák mellett döntöttem. Végül is nem bántam meg, hogy mákkal készítettem, mert a mák és a meggy remekül harmonizált a felfújtban.
Hozzávalók:
6 kifli
3 tojás
5+10+10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5-6 dl tej (amennyit a kifli felvesz)
15 dkg darált mák
1 üveg magozott meggybefőtt
kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsibe
170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ez idő alatt a tojásfehérjéből keményhabot verünk, amit 10 dkg cukorral édesítünk. A forró felfújt tetejére kenjük a habot, visszatoljuk a sütőbe és 150 fokon addig sütjük, amíg a hab szép rózsaszínű lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése