Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. május 1., hétfő

Kókuszgolyó szelet

A látszat ellenére nem túl bonyolult ez a süti. Igazából csak a kókuszgolyók elkészítése az, ami plusz munka, egy átlagos kevert - krémes sütihez képest. Viszont megéri a plusz fáradozást, mert fenséges sütit fogunk készíteni.
Nem csak finom, de rendkívül mutatós, látványnak sem utolsó ez a süti. Amint felszeleteljük előbukkannak a kókuszos krém alatt lapuló  túrós kókuszgolyók, amelyeket körbe ölel a barna és a sárga tészta.
 
 
Hozzávalók:
Tészta
6 tojás
25 dkg cukor
25 dkg olvasztott margarin
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Kókuszgolyó
20 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál porcukor
1 tojássárgája
Krém
4 dl tej
3 evőkanál liszt
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Tetejére
4 dkg étcsoki
4 evőkanál kókuszreszelék
 
 
Először a kókuszgolyókat készítjük el, és amíg a tésztát kikeverjük, hűvös helyen pihentetjük őket. A túrót a cukorral, a kókuszreszelékkel és a tojássárgájával összegyúrjuk és diónyi golyókat készítünk belőle. (Nekem 24 golyó lett ebből a mennyiségből).
A tésztához először az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk az olvasztott margarint, a lisztet és a sütőport. Szép sima masszává keverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24x32 cm-es tepsit és beleöntjük a tészta felét. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a fehér tészta tetejére simítjuk, és egyenletesen elosztjuk benne a golyókat. 160 fokosra előmelegített sütőben készre sütjük a tésztát.
 
 
Amíg hűl a tészta elkészítjük a krémet.
3 evőkanál lisztet 1 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral simára keverünk, és a maradék 3 dl tejben sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzá keverjük a kókuszreszeléket.
A vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt kókuszkrémhez keverjük.
A krémet egyenletesen elkenjük a tészta tetején.
 
 

A kérmet bevonhatjuk csoki mázzal, vagy megszórhatjuk kókuszreszelékkel és olvasztott csokit csorgathatunk rá. Én most ezt az utóbbi megoldást választottam.
 
 
Jó sütést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése