A hagyományos, magyaros konyha kedvelőinek biztosan ízlik majd. Kicsit hasonlít a lecsós csirkéhez vagy szelethez, de ez az étel sokkal könnyebb.
Az étel előkészítése nem vesz igénybe többet 25 percnél, és a sütése is kb. 1 óra. Vendég várónak is kiváló, hiszen nem kell órákat a tűzhely mellett ácsorogni.
Hozzávalók:
3 -4 egész csirkecomb
10 dkg paraszt kolbász
2-3 szál újhagyma
3 paradicsom
3 paprika
5 dkg baromfizsír
só
bors
Egy tűzálló edényt kikenjük baromfi zsírral, beletesszük a töltött combokat. Az új hagymát karikára a paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk és a hús köré és a tetejére szórjuk.
Fóliával letakarjuk az edényt és 170 fokos sütőben legalább 1 órán át sütjük, majd levesszük róla és egy kicsit rápirítunk a húsra.
Petrezselymes krumplival, párolt rizzsel vagy akár friss kenyérrel is tálalhatjuk.
A combokat egészben is süthetjük, én viszont jobban szeretem megfelezve a combokat.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése