Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. május 31., szerda

Kolbásszal töltött csirkecomb

Habár még nincs itt szabadföldi paradicsom és paprika szezonja, de már elérhető áron meg tudjuk vásárolni őket. A kolbász különösen finom zamatot  ad a húsnak, a paradicsomos - paprikás - mondhatni lecsós -  szaftban az üde, nyári ízek érződnek.
A hagyományos, magyaros konyha kedvelőinek biztosan ízlik majd. Kicsit hasonlít a lecsós csirkéhez vagy szelethez, de ez az étel sokkal könnyebb.
Az étel előkészítése nem vesz igénybe többet 25 percnél, és a sütése is kb. 1 óra. Vendég várónak is kiváló, hiszen nem kell órákat a tűzhely mellett ácsorogni.
 
 
Hozzávalók:
3 -4 egész csirkecomb
10 dkg paraszt kolbász
2-3 szál újhagyma
3 paradicsom
3 paprika
5 dkg baromfizsír
bors
 
 
A csirkecombok bőrét  fellazítjuk és aládugdossuk a felkarikázott kolbászt. Kívülről sózzuk és borsozzuk a húst.
Egy tűzálló edényt kikenjük baromfi zsírral, beletesszük a töltött combokat. Az új hagymát karikára a paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk és a hús köré és a tetejére szórjuk.
Fóliával letakarjuk az edényt és 170 fokos sütőben legalább 1 órán át sütjük, majd levesszük róla és egy kicsit rápirítunk a húsra.
Petrezselymes krumplival, párolt rizzsel vagy akár friss kenyérrel is tálalhatjuk.
A combokat egészben is süthetjük, én viszont jobban szeretem megfelezve a combokat.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése