Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. január 3., kedd

Krémroló

Nálam az első krémrolót a spórolás szülte. Elég nagy tészta mennyiségből készítettem a sajtos roló tésztáját, és a sajtkrém kevés lett, de már nem volt kedvem hogy újabb adag krémmel bajlódjak. Az üres tészta rolókat beletettem egy fémdobozba, mert sajnáltam kidobni. 1-2 nap ide-oda történő rakosgatás után jött a világmegváltó ötlet, az Aranka krémpor. Gyorsan elkészül, mert nem kell főzni, finom habos és az íze is elég finom. Azóta ha sajtos rolót készítek, mindig több tésztát sütök, hogy maradjon néhány a krémrolóhoz is.
 



Hozzávalók:
1 csomag mirelitt leveles tészta
tojás a lekenéshez
3 dl tej
1 csomag Aranka krémpor (vanília ízű)
5 dkg Party tortabevonó
1-2 teáskanál étolaj
 
 
A tésztából a Sajtos rolónál leírtak szerint elkészítjük a tészta roládokat.
A krémport elkeverjük a tejjel, és robotgéppel 3-4 perc alatt sűrű krémmé keverjük. A krémet habzsákba tesszük (vagy erősebb nylon zacskóba, amelynek levágjuk a csücskét) és megtöltjük a roládokat.
A csokit mikróban megolvasztjuk és a rolók mindkét végét belemártjuk.
 
 
Nagyon egyszerű és nagyon finom süti. Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése