Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. január 19., csütörtök

Túrós kiflifelfújt

Nagyon szeretem az egyszerű, hagyományos ételeket. Ez a kiflifelfújt is egy ilyen recept. Nincs benne semmi különlegesség, mégis olyan finom, hogy bármelyik cukrászdai finomsággal vetekszik. Gyakran szoktam készíteni, mert a család rajong érte. Melegen a legfinomabb, de hidegen is kiváló édesség - habár a mikró csodákra képes és másnap néhány pillanatnyi melegítés után ugyan olyan finom mint amikor kivettük a sütőből.
Süteményként vagy második fogásként is megállja a helyét.


Hozzávalók:
6 kifli
25 dkg túró
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
2 kanál tejföl
mazsola
4 dl tej
csipetnyi só
zsemlemorzsa
 
 
A szikkadt kifliket kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Amikor jó habos hozzátesszük a tejfölt, a túrót, a mazsolát és a tojások habját. A tejet meglangyosítjuk, bele tesszük a vaníliás cukort és több részletben a kiflikre öntjük, hogy mindenhol átjárja azokat, majd óvatosan hozzákeverjük a túrós masszát. Egy tepsit vagy jénai edényt kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kiflis masszát.
 
 
180 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt kockára vágjuk, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
 
 
 Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése