Nagyon szeretem az egyszerű, hagyományos ételeket. Ez a kiflifelfújt is egy ilyen recept. Nincs benne semmi különlegesség, mégis olyan finom, hogy bármelyik cukrászdai finomsággal vetekszik. Gyakran szoktam készíteni, mert a család rajong érte. Melegen a legfinomabb, de hidegen is kiváló édesség - habár a mikró csodákra képes és másnap néhány pillanatnyi melegítés után ugyan olyan finom mint amikor kivettük a sütőből.
Süteményként vagy második fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
6 kifli
25 dkg túró
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
2 kanál tejföl
mazsola
4 dl tej
csipetnyi só
zsemlemorzsa
A szikkadt kifliket kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Amikor jó habos hozzátesszük a tejfölt, a túrót, a mazsolát és a tojások habját. A tejet meglangyosítjuk, bele tesszük a vaníliás cukort és több részletben a kiflikre öntjük, hogy mindenhol átjárja azokat, majd óvatosan hozzákeverjük a túrós masszát. Egy tepsit vagy jénai edényt kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kiflis masszát.
180 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt kockára vágjuk, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése