Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. január 27., péntek

Tepsis lecsós csirkemell

Még a nyáron, barátnőmtől kaptam ezt a receptet. Rögöt beleszerettem, mert tele van friss paradicsommal, paprikával és sok-sok sajt van a tetején, és amiben sok sajt van, az nálam már nyerő. Azt gondolhatjátok, hogy tél közepén lecsó friss paprikából és paradicsomból nem a legolcsóbb. Ez valóban így van, de ehhez az ételhez elég 2 nagyobb szem paradicsom és 1 nagyobb paprika. Természetesen nyáron több paradicsomot és paprikát is tehetünk rá, de ez a mennyiség is éppen elegendő
A finom ízek elkészítéséhez nem kell órákig a konyhában robotolni. A pácolás kb. 10 perc, az összeállítás mondjuk 20 perc. Aztán a többi már a sütő dolga.
 
 
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
2 evőkanál mustár
2 dl tej
1 nagy gerezd fokhagyma
2 paradicsom
1 paprika
1 közepes fej lilahagyma
3 újhagyma
10 dkg reszelt sajt
3 evőkanál tejföl
bors
 
 

 
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és beletesszük a tejes pácba, amelyhez a tejben elkeverjük a mustárt, a zúzott fokhagymát és 1 mokkáskanál sót. A hússzeleteket legalább 2 órán keresztül hagyjuk a pácban, majd alaposan lecsepegtetjük, a húsok mind két oldalát meghintjük sóval és frissen őrült borssal és egy tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük.
 
 
A húsok tetejére tesszük a vékony karikára vágott lilahagymát és zöldhagymát, erre kerül a felszeletet paradicsom, majd a paprika.
Az egészet letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor rátesszük a reszelt sajtot, és kishalmokban a tejfölt, amelyet amennyire lehet elkenünk a sajt tetején. Ismét letakarjuk fóliával és további 20 percig sütjük, majd éppen csak annyi időre levesszük a fóliát, hogy a sajt egy pici színt kapjon.

 
Én petrezselymes rizzsel készítettem, de bármilyen krumpli körettel - petrezselymes, zsíros tört - is nagyon finom.
 
 
Kívánok hozzá nagyon jó étvágyat!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése