Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. október 24., hétfő

Almarózsa

Amíg nem próbáltam ki azt hittem,hogy ez egy bonyolult, és nagyon időigényes sütemény. Hetekig halogattam a kipróbálását, aztán amikor megsütöttem jött a meglepetés..... bő egy óra alatt elkészült és tényleg nem volt bonyolult. És még tésztát sem kell hozzá gyúrni, elég volt hozzá egy csomag leveles tészta. Ezzel a mutatós süteménnyel biztos, hogy sikert aratsz, ha elkészíted.



Hozzávalók:
1 csomag 50 dkg-os fagyasztott levelestészta (50 dkg)
4 db alma
6 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál fahéj
2-3 evőkanál híg baracklekvár
1 citrom leve 


A megmosott almákat félbevágjuk és eltávolítjuk a magházukat, majd kb. 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Cukros, citromos vízben 1-2 percig forraljuk az almákat és papírkendőn leszárítjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk és derelyevágóval 2,5 cm széles csíkokra vágjuk. Majd megkenjük egy kevés lekvárra az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal és kristálycukorral, a tésztát ráhajtjuk az almára (félbe hajtjuk a tésztát) és feltekerjük. A tészta végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.



Muffin tepsit egy kevés margarinnal kikenjük és 180 fokosra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Még forrón meghintjük egy pici porcukorral.









Néhány tanács, hogy könnyebbe el tudd készíteni:
Én olyan levelestésztából készítem, amelyik 4x125 g-os kiszerelésben kapható, így 1 lapból 3 rózsa készíthető. 
Az almát tényleg csak éppen annyira kell leforrázni, hogy hajlítható legyen, és ne törjön meg, amikor összetekerjük a rózsákat. 
Ha sűrű a baracklekvár kevés vízzel mikróban össze kell forralni.
És még valami, piros almából lesz igazán szép, mutatós a sütemény.
 


 Sok sikert kívánok a süti elkészítéséhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése