Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. október 31., hétfő

Baconba tekert csirkemáj

Ha szeretitek a csirkemájat és gyors ebédet vagy vacsorát szeretnétek a családi asztalra varázsolni, akkor ajánlom a baconba tekert csirkemájat.  Az étel egyik előnye, hogy  nagyon gyorsan elkszíthető, a másik, hogy nagyon finom. Kurpmliprüével vagy petrezselymes krumplival fantasztikus ebéd vagy vacsora. De hidegen, csak úgy magában is lehet belőle csipegetni....már ha marad belőle.
 
 
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
20-25 dkg bacon
bors
majoránna
pici olaj, vagy zsír
nagyon pici víz
 
 
A csirkemájakat befűszerezzük borssal, majorannával és egy kicsit várunk, hogy átjárják a fűszerek. A májakat betekerjük a bacon csíkokba. Nagyon vékonyan kiolajozunk vagy zsírozunk egy jénai edényt vagy tepsit. 
 
 
Aláöntünk egy nagyon pici vizet (1-2 evőkanálnyi) és alufóliával lefedve, 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát és grillen rápirítunk.
 
 
Nagyon vigyázzni kell vele, hogy ne száradjon ki! Sót egyáltalán nem szabad a májra tenni, mert a szalonna sós íze átjárja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése