Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. október 23., vasárnap

Töltött pecsenye

Ma egy vasárnapi ebédre való finomsággal készültem nektek és a családomnak :). Kolbász, bacon és hagyma keveréke teszi zamatossá a zsebes karajszeleteket. Elkészítése nem ördöngösség, csak éles kés és némi kézügyesség szükséges hozzá.

 
Hozzávalók: 
70 dkg karaj
10 dkg száraz kolbász
10 dkg bacon vagy császárszalonna
2-3 újhagyma fehér része vagy 1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, majoránna, őrölt kömény, csípős paprikakrém
 
A húst vastagabb szeletekre vágjuk és mindegyiket megnyitjuk, hogy zsebük legyen. Folpackon keresztül egy kicsit megklopfoljuk és enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd elkészítjük a tölteléket.
A szalonnát csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk. A szalonnát elkezdjük pirítani, majd ennek a zsírján összedinszteljük a hagymával és a kolbásszal, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, majorannát és a paprikakrémet. Ha szükséges megsózzuk, de vigyázzunk, mert a szalonna és a kolbász is sós!

 
A zsebekbe töltjük a tölteléket és hústűvel összetűzzük. Kevés zsíron a szeletek mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk, majd kevés vízet öntünk rá, kevés borssal, delikáttal ízesítjük  és fedő alatt puhára sütjük.

 
Én víz helyett húslevest használtam a pároláshoz. Petrezselymes krumplival tálaltam, de sült krumplival is nagyon finom, főleg ha kevés pecsenye lével meglocsoljuk.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése