Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. október 25., kedd

Csirke-muffin

Ugye szeretitek a muffint? Én nagyon....és nem csak akkor ha édes süti, hanem akkor is ha csirkemell, bacon és sajt van benne. A muffin tepsiben ugyanis nem csak édes nyalánkságokat érdemes sütni, hanem különböző ízesítésű tojásrántottát, sonkás-sajtos-tükörtojást, és nem utolsó sorban csirke-muffint. Rendkívül gyorsan elkészíthető és nagyon mutatós étel. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.


Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
12-14 szelet bacon
15 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 egész tojás
petrezselyemzöldje
szerecsendió
ételízesítő
bors


A húst apró kockára vágjuk és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tojásokat elhabarjuk, hozzákeverjük a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot. Ételízesítővel, borssal, pici szerecsendióval, és apróra vágott pertrezselyemzölddel fűszerezzük. A húst hozzákeverjük a masszához, és a baconnal bélelt muffin formákba kanalazzuk.



A sütőt 170 fokra előmelegítjük és kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése