Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. október 19., szerda

Sacher muffin

A nyirkos időben valami finomságra vágytam....valami édesre.....de ne legyen nagyon az.....inkább valami csokisra.....könnyű, puha tésztára.....egy kis lekvárral....Sacher tortára. De este 6-kor azért mégsem fogok neki tortát sütni, és ekkor jött az ötlet......ugyanolyan finom mint a torta, csak sokkal kisebb, és sokkal gyorsabban elkészül.
Így nekifogtam a Sacher muffinnak. Sütéssel együtt kb. 40 perc alatt elkészült és ha nem rejtek el néhány darabot másnapra, hogy nagylányomnak is jusson belőle, akkor bizony további 40 perc alatt elfogyott volna a 12 darab.
 
Hozzávalók: 
10 dkg jó minőségű étcsoki
1 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 egész tojás
10 dkg baracklekvár
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
 
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Közben gőzfürdőben vagy mikróban felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk a vajat, amely a csokiban teljesen felolvad. Ezután a tojásos és csokis masszát összekeverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a lekvárt, a lisztet és a sütőport. Teljesen egynemű masszává keverjük. Muffin papírral kibéleljük a muffintepsit és minden mélyedésbe 2 kanál tésztát teszünk.


A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 20-25 percig sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsültek-e a kis tortácskák. Még forrón minden muffin tetejére teszünk 1-1 teáskanál sűrű baracklekvárt, majd amikor teljesen kihűlt a tészta csokit csorgatunk a lekvár tetejére.
 
Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése