Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. június 24., szombat

Cukkinis csirkeragu

A kertben  gyönyörű, zsenge cukkinik várták, hogy valami finomság készüljön belőlük. Szeretem a cukkinit, mert gyors és finom ételek készíthetők belőle. Most egy finom csirkés ragu készült belőle. Gyorsan elkészül, nagyon egyszerű és a kaportól nagyon zamatos. 
 
 
Hozzávalók:
40 dkg cukkini
50 dkg csirkemell
kis csokor kapor
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt
fehérbors
2 evőkanál olívaolaj
 
 
A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,  és a felmelegített olajban puhára pároljuk, majd egy kicsit rápirítunk. Ekkor rátesszük a kb. 1 cm-es kockára vágott cukkinit, megszórjuk az összevágott kaporral, és fedő alatt összepároljuk a hússal. Amikor a cukkini is megpárolódott megszórjuk egy pici liszttel és felöntjük a tejszínnel. Egyet forralunk rajta és máris készen van a finom ragu.
Ha szükséges még ízesítjük egy kevés sóval, kaporral. Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Figyeljünk rá, hogy cukkinit ne főzzük szét, úgy finom, ha kicsit ropogós még.
Aki nem szereti a kapor intenzív ízét nyugodtan ki hagyhatja belőlel, anélkül is nagyon finom.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése