Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. június 27., kedd

Tefjölös keksz

Ebben a hőségben jól fog esni ez a hűsítő, tejfölös desszert. Kellemesen savanykás, hűsítő, gyümölcsös. Finomabbat nem is kívánhatunk ebben a melegben. És ami fő erőssége ennek a desszertnek, hogy a sütőt sem kell bekapcsolni annak érdekében, hogy a családot elkápráztassuk ezzel a finomsággal. Barátnőmtől kaptam a receptet, ő mesélt róla, hogy a sima háztartási kekszből és a tejfölből olyan csoda készül, mintha a legfinomabb krémtúróval lenne töltve a puha süti. Amikor először készítettem voltak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy az egész "tejfölös cucc" szét fog folyni, de szerencsére nem ez történt. Másnapra egy nagyon jó állagú, krémes sütit vettem ki a hűtőből. Én egy kicsit tovább fejlesztettem a sütit és gyümölcsöt is kevertem a tejfölbe.


 Hozzávalók:
1 nagy pohár 20%-os tejföl
6 evőkanál cukor
fél citrom leve
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
esetleg egy maréknyi leszemezett bogyós, vagy apró kockára vágott gyümölcs
Tetejére:
1 csomag zselépor
fél citrom leve
ízlés szerinti cukor
víz  
gyümölcs a díszítéshez
 
Először elkészítjük a tejfölkrémet, amelyhez a tejfölbe belekeverjük a cukrot, a citrom levét, illetve 1 marék apróra vágott, leszemezett gyümölcsöt. A gyümölcs külön "grátisz" a sütiben, anélkül is nagyon finom!
Egy 20x25 cm-es tepsit kibélelünk háztartási keksszel
A tejfölkrém tetejére kerül egy újabb réteg keksz, amelyet gyümölccsel díszíthetünk, majd leöntjük zselével, amelyhez a tortazselé tasakján leírtak szerint elkészítjük a bevonatot.
Néhány órára, de a legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Nálunk általában nem szokta az egy éjszakai pihentetést megélni.
Másnap a kekszek mentén felszeleteljük.
És egy régebbi kép, amelyen nincs a krémben gyümölcs.


Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!   
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése