Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. június 7., szerda

Spenóttal töltött karaj

Elég érdekes a viszonyom a spenóttal.....minden formában szeretem, kivéve a főzeléket. Próbáltam már barátkozni a főzelékkel is, de valahogy mindig kudarcba fulladt a közeledés. Így marad a spenót felhasználásának többi módja.
A kertünkben gyönyörű, zsenge spenót levelek kínálgatják magukat, ezért nagyon megörültem, amikor a Vidék íze újságban rátaláltam a spenóttal töltött karaj receptjére. Kicsit változtattam rajta, de az alapokban hű maradtam a leíráshoz. Nagyon finom lett a végeredmény, azoknak is ajánlom, akik egyébként idegenkednek a spenót főzeléktől.
 

Hozzávalók:
6 szelet karaj
30 dkg zsenge spenót
5 dkg vaj
2-3 dkg apró kockára vágott trappista sajt
bors
1 közepesen nagy pohár tejföl (330 g-os)
4-5 szelet bacon
1 kisebb gerezd fokhagyma


A húsból nyitott szeleteket vágunk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A spenótot forrásban lévő sós - szódabikarbónás vízbe tesszük, és éppen csak annyi ideig hagyjuk a vízben, hogy egyet keverünk rajta. Leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, majd késsel egy kicsit összevágjuk. A vajat ízlés szerinti sóval, borssal jól kikeverjük, hozzáadjuk az összevagdalt spenótot és a nagyon apró kockára vágott sajtot.
A húst megtöltjük 1-1 halom töltelékkel, majd összehajtjuk a szeleteket.
Egy jénai edényt alaposan kikenünk vajjal és a húsokat beletesszük, úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
A tejfölbe belekeverjük a felcsíkozott bacont és a zúzott fokhagymát.
Az edényt alufóliával letakarjuk és kb. 50 percig sütjük, ekkor levesszük a fóliát és egy kicsit rápirítunk a sült tetejére.


Küllemre hasonlít az újságban látható képre, az íze pedig nagyon finom. ☺.

1 megjegyzés:

  1. Érdeklődni szeretnék,miért kell a szódabikarbóna a vízbe?
    Mit okoz a spenótnak?
    Köszönöm a választ!😊

    VálaszTörlés