Egy igazán gyorsan elkészíthető, ugyan akkor nagyon ízletes süteményt sütöttem. Finom szaftos a tésztája, és a tetején lévő eper és csoki különleges aromát ad a sütinek. Alig bírom kivárni, hogy legalább langyosra hűljön, és a tészta szélét ujjnyi vastagon levágjam. Én ezt a részét szeretem a legjobban, ennek a süteménynek. De a családban más rajongója is van ennek a ropogós sütemény szélének. Azt mondta a fiam, ez egy különleges sütemény, mert ennek a ropogósra sült széle finomabb, mint a belseje. Na, ettől függetlenül azért a sütemény belseje is elfogyott.
Hozzávalók:
4 tojás
2 kis pohár natúr joghurt
3 joghurtos pohárnyi kristálycukor
1 joghurtos pohárnyi étolaj
4 joghurtos pohárnyi liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg eper
5 dkg étcsokoládé
Az egész tojásokat alaposan elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, amikor mát teljesen egynemű a massza, hozzákeverjük az étolajat, majd a sütőporral és a csipetnyi sóval elkevert lisztet.
22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tészta masszát. A tészta tetejére szórjuk az apró darabokra vágott epret és csokit.
170 fokosra előmelegítjük a sütőt és kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük a sütemény. Amikor kivesszük a sütőből még forrón meghintjük kevés barnacukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése