Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. június 8., csütörtök

Epres-csokis pite

Egy igazán gyorsan elkészíthető, ugyan akkor nagyon ízletes süteményt sütöttem. Finom szaftos a tésztája, és a tetején lévő eper és csoki különleges aromát ad a sütinek. Alig bírom kivárni, hogy legalább langyosra hűljön, és a tészta szélét ujjnyi vastagon levágjam. Én ezt a részét szeretem a legjobban, ennek a süteménynek. De a családban más rajongója is van ennek a  ropogós sütemény szélének. Azt mondta a fiam, ez egy különleges sütemény, mert ennek a ropogósra sült széle finomabb, mint a belseje. Na, ettől függetlenül azért a sütemény belseje is elfogyott.


Hozzávalók:
4 tojás
2 kis pohár natúr joghurt
3 joghurtos pohárnyi kristálycukor
1 joghurtos pohárnyi étolaj
4 joghurtos pohárnyi liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg eper
5 dkg étcsokoládé
 

Az egész tojásokat alaposan elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, amikor mát teljesen egynemű a massza, hozzákeverjük az étolajat, majd a sütőporral és a csipetnyi sóval elkevert lisztet.

 
22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tészta masszát. A tészta tetejére szórjuk az apró darabokra vágott epret és csokit.
170 fokosra előmelegítjük a sütőt és kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük a sütemény. Amikor kivesszük a sütőből még forrón meghintjük kevés barnacukorral.
Amikor kihűlt tetszés szerinti darabokra vágjuk.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése