Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. június 17., szombat

Töltött háromszögek

Ez a sós sütemény annyira finom, hogy nem lehet belőle eleget sütni. A tésztája a rákent tejföltől finom szaftos, nem szárad ki. A tekercsekben lévő töltelék tetszés szerint variálható, így mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja a sütit.
A hogy sült annyira finom volt az illata, hogy  alig bírtam kivárni, hogy legalább langyosra hűljön. Remélem nektek is ízlik majd. 
 
 
Hozzávalók:
Tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
2 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
Töltelék:
6 nagy evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej lilahagyma
30 dkg sonka
1 kukorica konzerv
30 dkg sajt
fél pritamin paprika
Tetejére:
1 tojás
fél evőkanál tejföl
szezámmag, lenmag
 
 
A tejet meglangyosítjuk,  belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd az étolajjal és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Letakarjuk, és legalább 1 órán át kelesztjük.
A tejfölt ízesítjük fokhagymával, sóval és borssal. A sonkát, a lilahagymát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk, a kukoricát leszűrjük.
 
 
Amikor megkelt a tészta, két részre osztjuk. Az első adagot vékonyra nyújtjuk, megkenjük 3 kanálnyi tejföllel és rászórjuk a töltelék felét. A tésztát feltekerjük, a tetejét megkenjük a tejföllel elkevert tojással, és éles késsel háromszögeket vágunk a tekercsből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a háromszögeket, és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
 
 
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a töltött tésztákat kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A másik rész tésztával ugyan így járunk el.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése