Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. június 5., hétfő

Eperhabos tekercs

Az eperszezon közepén vétek lenne kihagyni ezt a habos piskóta roládot.
Pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom. Az eper és a hab egyébként is csodás párosítás, és ha ehhez még puha piskóta is párosul, akkor máris készen van a finom sütemény.
 
 
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál rétes liszt
1 mokkáskanál sütőpor
csipetnyi só
Habhoz:
4 dl Hulala habalap vagy tejszín
25 dkg eper
(ha tejszínhabból készítjük akkor ízlés szerint cukor és 2 csomag habfixáló)
 
 
A piskótát ugyan úgy készítjük mint a  lekváros piskótatekercs tésztáját.
Az eperből néhány szemet apró darabokra vágunk és  néhányat félre teszünk a díszítéshez is, a többit összeturmixoljuk. A Hulalából kemény habot verünk. Háromnegyed részébe bele keverjük az összetört epret, majd utoljára az eper darabokat.
A piskóta lapra rákenjük az epres habot, és feltekerjük. A külső részét bevonjuk a habbal és eper szemekkel díszítjük.
 
 
Ha tejszínhabból készítjük, akkor habfixálóval verjük fel a habos és ízlés szerint porcukorral ízesítjük. Ha Hulalából készítjük, akkor akkor nem kell bele cukor, mert a habalap édesített.
 
 
Most eperrel készült, de málnával is nagyon finom.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése