Az idén, hogy, hogy nem a sárgahüvelyű vajbab helyett zöldhüvelyű ceruzababot sikerült ültetni. "Tévedésem gyümölcse" rengeteg teremést adott, és kellett valamit kezdenem a sok babbal. Miután kimerítettem a repertoáromat, (készült belőle, leves, párolt zöldség, rakottbab, Temesvári szelet) utána néztem, mit is készíthetek még belőle. Böngészés közben láttam, hogy a zsenge zöldhüvelyű babból rántott babot is készítenek.
Nekem eszembe sem jutott volna, hogy ilyen formában használjam fel a zsenge babot.
Nekem eszembe sem jutott volna, hogy ilyen formában használjam fel a zsenge babot.
Én szívesen fogyasztom a zöldségeket akár főzelék formájában, még feltét nélkül is, vagy párolva, de tudom, hogy a családban nem mindenki rajong ezekért a húsmentes ételekért. Ennek kiküszöbölése érdekében igyekszem a zöldség-hús egyensúlyt tartani, és hogy a mérleg ne boruljon egyik irányba sem, és a kevésbé zöldbab barát családtagjaimmal is elfogadtassam ezt a próbálkozásomat, úgy gondoltam egy kevéske bacon nem árthat neki. Így született meg az én baconba tekert rántott zöldbabom.
Komolyan mondom, minden várakozást felül múlt a különös fogás fogadtatása. A férjem például azt mondta finomabb, mint a hús. Azt hiszem, ez mindent elárul. Egy biztos, felkerül a családi kedvencek közé.
Hozzávalók:
40-45 dkg egész, zöldhüvelyű zöldbab
só
kb. 25 dkg bacon
tojás
liszt
zsemlemorzsa