A múlt héten incselkedett velünk a február, és azt ígérte, hogy itt a tavasz, ma viszont újból a komor arcát mutatta. De az ilyen esős napban is meg lehet találni a szépséget. Remek alkalom arra, hogy egy jó könyv, magazin vagy film társaságában bekuckózzunk, és élvezzük a meleg szoba nyugalmát. Ezt a idilli helyzetet tovább fokozhatjuk, egy csésze forró kávéval, vagy teával, amelyhez lágyan olvadó csokival bevont kávés kekszet majszolunk.
Hozzávalók:
1 tojás
12 dkg kristálycukor
12,5 dkg vaj
2 evőkanál kakópor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 teáskanál instant kávé
45 dkg liszt
csipet só
Mázhoz:
1 evőkanál étolaj
10 dkg étcsoki
A lisztet összekeverjük a kakaóval és a kávé porral, csipet sóval, és a sütőporral. A vajat kikeverjük a kristálycukorral, beletesszük a tojást, az étolajat és tovább keverjük. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a lisztes keveréket és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 3 mm vastagra nyújtjuk és kedvünkre való formákat szúrunk ki belőle. A tészta lapocskákat, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és 170 fokos sütőben világosra sütjük. A kisült kekszeket rácsra tesszük és kihűtjük. Az étcsokihoz hozzákeverjük az olajat, és gőz fölött felolvasztjuk, és a kekszek talpát bevonjuk a mázzal.
A bevonat készülhet fehér vagy tejcsokiból, cukormázból vagy egyszerűen "meztelenül" is hagyjuk a kis sütiket.
Jó étvágyat kívánok!