Nyáron már megsütöttem ezt a süteményt sárgabarackkal, de akkor elmaradt a receptírás, csak a fényképezésig jutottam el.
Most, hogy tele van a piac zamatos őszibarackkal, ideje volt, hogy ismét elkészítsem a barackos kockát. Igaz, nem készültem arra, hogy most sütöm meg ezt a sütit, de amikor tegnap elmentem a piacra, és ott a standok tele voltak hamvas, zamatos őszibarackokkal, azonnal tudtam, hogy a barackok egy részének az lesz a sorsa, hogy puha süteménybe süppedve végezzék.
Mindegy, hogy sárgabarackból vagy őszibarackból készül, mind a két variáció nagyon finom.
Zalán unokám allergiás a sárgabarackra, de ebből az őszibarackos változatból ő is evett. Egyszerűen imádta. Zéti korábban evett a sárgabarackosból is, de ezt is pillanatok alatt eltüntette a tányérjáról. Amikor az első szelet után mind kettőjüktől azt hallottam "Mama, hamm", akkor vitathatatlanul kiderült, hogy nagyon ízlik nekik. Nekem ez a legnagyobb dicsérte.
Ez a barackos süti is, hasonlóan a többi kavart sütihez végtelenül egyszerű és gyors az elkészítése. És ami a legfontosabb nagyon finom.
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1,5 dl tejföl
1,5 dl olaj
csipet só
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4-5 őszibarack (vagy 8-10 sárgabarack)
A barackot meghámozzuk és feldaraboljuk. Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzákeverjük a tejfölt, majd kis részletekbe beleöntjük az olajat. Utoljára beleszitáljuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, és sima masszát keverünk belőle.
Egy 22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és ráhintjük a barackot. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tészta vékonyan meghintjük porcukorral és kb.5x5 cm-es kockákra vágjuk.
Ha darabolt barackokat lehelet vékonyan meghintjük liszttel, nem fog lesüppedni a tészta aljára.
Jó sütést és jó étvágyat kívánk hozzá!