Mai receptemet, reggelire vagy vacsorára ajánlom, egy bögre forró teával.
Sokan, ha meghallják, hogy töpörtyűkrém, a menzás, zsíros, darált tepertő jut az eszükbe. Pedig ezt az ételt nagyon finomra, ízletesre is el lehet készíteni. Ha a darált töpörtyűhöz keverünk, némi mustárt, tojást és fűszerezzük sóval, borssal, nagyon finom pástétomot készítünk belőle. Friss kenyérre kenve, zöldségekkel tálalva, máris készen van az isteni finom reggeli,vagy vacsora. Gyorsan elkészíthető, laktató és finom.
Én nagyon szeretem, a mustártól kellemesen pikáns, a borstól fűszeres, a hozzájuk fogyasztott zöldségek pedig üdévé teszik ezt, az egyébként laktató ételt.
Én nagyon szeretem, a mustártól kellemesen pikáns, a borstól fűszeres, a hozzájuk fogyasztott zöldségek pedig üdévé teszik ezt, az egyébként laktató ételt.
Hozzávalók:
20 dkg töpörtyű
2 kemény tojás
1 mokkáskanál pirospaprika vagy Piros Arany krém
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
só
bors
A töpörtyűt és a keményre főtt tojást ledaráljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal és mustárral. A hagymát nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a pástétomhoz.
A hozzávalókat jól összekeverjük, és azonnal fogyasztható, de lezárt dobozban 2-3 napig hűtőszekrényben eltarthatjuk. A tojás főzésétől és kihűlésétől eltekintve, alig 15 perc alatt egy végtelenül egyszerű és ízletes szendvicskrémet tudunk készíteni.
A hozzávalókat jól összekeverjük, és azonnal fogyasztható, de lezárt dobozban 2-3 napig hűtőszekrényben eltarthatjuk. A tojás főzésétől és kihűlésétől eltekintve, alig 15 perc alatt egy végtelenül egyszerű és ízletes szendvicskrémet tudunk készíteni.
Szerintem a sokan imádni fogják, nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!