Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. február 21., szerda

Duplacsokis almás süti

Ma ez a csodás süti készült nálunk. Alig bírtuk kivárni, hogy legalább langyosra hűljön, és fel lehessen szeletelni. Ez a mostani süti különösen finomra sikerült. Nem volt itthon étcsoki, csak   mogyorós csoki, így ez került bele. A kakaós tészta a ropogós mogyoróval, a közepesen kemény csokidarabokkal, valamint a puhára sült almával csodás kombinációt alkotnak. Ezt csak tovább fokozza a tetejére kerülő kissé savanykás baracklekvár. Ha nem félünk a túlzott kalória beviteltől, akkor leheletnyi fahéjas porcukor is kerül a sütemény tetejére. De azt gondolom, ha már megsütöttük ezt a kalóriabombát, akkor az a kicsi porcukor már igazán nem sokat számít. 😏
 
 
Hozzávalók:
15 dkg vaj
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
4 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
10 dkg mogyorós csoki
2 - 3 alma
2 evőkanál lekvár
 
 
A cukrot habosra keverjük vajjal, majd egyenként hozzátesszük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a fahéjjal és a tojásos masszához keverjük. Amikor szép sima a tészta, belekeverjük a darabokra vágott csokit. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, az almát vékony cikkekre vágjuk, és a tésztába tűzdeljük.
 
 
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tészta tetejét még forrón megkenjük baracklekvárral, ettől szép fényes lesz a sütink.
Amikor teljesen kihűlt hosszúkás szeletekre vágjuk.
 
 
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése