A kamrában van egy kosárka, amibe a csokit tartjuk. Ebbe folyamatosan változik a csoki választék, de még mindig akadt néhány apró húsvéti csokitojás, ami nem akart elfogyni. Persze a töltött, a kinder, a marcipános tojások még akkor, "frissiben" elfogytak, de ezek a fránya apró tojáskák azóta is ott várták jó sorsukat. Valamit ki kellett találnom, nehogy már itt menjenek tönkre, vagy ami még rosszabb, a Húsvéti nyúl fülébe jusson, hogy nálunk nem eszik meg a csokit, és jövőre nem kapunk se ilyen, se olyan csoki tojást.
Gyönyörű áfonyát vásároltam a piacon, aminek egy részét feláldoztam a csoki megmentése érdekében, és megsütöttem az áfonyás - csokis sütit. A laza tésztába, remekül harmonizál a kicsit savanykás áfonya és az édes csoki. Természetesen nem csak a csoki tojás, hanem bármilyen csoki remekül illik a sütibe.
Bízom benne, hogy ha elkészítitek nektek is ízlik majd.
Hozzávalók:
5 tojás
35 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg liszt
1 dl tej (vagy víz)
1 dl olaj
csipetnyi só
1 sütőpor
15 dkg áfonya
5 dkg apróra darabolt csoki
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, amikor jó habos hozzáadjuk az olajat és a tejet. A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, és simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt kb. 22x33 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, és a tetejére szórjuk az áfonyát, és az összedarabolt csokit.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült e a tészta.
Jó étvágyat kívánok!