Szerintetek van olyan ember, aki nem szereti a lekváros piskótatekercset? Mert szerintem nincs, én legalábbis nem találkoztam még ilyennel. Azt tapasztaltam, hogy ha egy tányér piskótatekercset kiteszek az asztalra, az pillanatok alatt elfogyott. A puha piskóta, és a finom lekvár mindenkit levesz a lábáról. Az hogy milyen lekvár van a piskótában, az szinte teljesen mindegy, mindegyikkel nagyon finom. Erre a sütire is igaz az, ami a legtöbb egyszerű receptre igaz, az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, elsimítjuk benne a tésztát és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Amikor megsűlt konyharuhára, vagy egy másik sütőpapírra borítjuk és feltekerjük. Amikor kihűlt a tészta, megkenjük lekvárral, a tetejét leszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók:
6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál kristálycukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük az átszitált sütőporral, és a sóval elkevert lisztet. Amikor szép, egynemű a massza, óvatos, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, elsimítjuk benne a tésztát és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Amikor megsűlt konyharuhára, vagy egy másik sütőpapírra borítjuk és feltekerjük. Amikor kihűlt a tészta, megkenjük lekvárral, a tetejét leszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!