A rántott hús sokaknál a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan része. Nálunk is nagy kedvenc. Magával az étellel nincs is bajom, csak azt nem szeretem, hogy akárhogy szellőztetek, használok olajsütőt, akkor is érezni az egész lakásban, hogy milyen finomság készült. De nálunk is ez az egyik kedvenc étele a fiúknak, így gyakran "behódolok" a családi akaratnak, és megsütöm az imádott rántott húst. A hagyományos rántott húst próbálom változatossá tenni, így készül csirkemájjal töltött, darált húsból készült, göngyölt-töltött, sonkával és sajttal, aszaltszilvával töltött rántott hús. És ezzel még nem ér véget a felsorolás.
Most brokkolival töltött, rántott csirkemellen volt a sor. Már máskor is készítettem, de akkor csak sajtba göngyöltem be a brokkolit. Úgy is finom volt, de most, hogy besamel is került a töltelékbe, sokkal szaftosabb és ízletesebb lett. Ezentúl mindig így fogom készíteni.
Hozzávalók:
6 nagyobb szelet csirkemell
8-9 nagyobb brokkoli rózsa
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1, 5 dl tej
só
fehérbors
5 dkg reszelt sajt
szerecsendió
Panírozáshoz és sütéshez
liszt
liszt
tojás
zsemlemorzsa
étolaj
Elsőként enyhén sós vízben, vagy zöldségpárolóban félpuhára főzzük a brokkolit és elkészítjük a besamelt. A besamelhez felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és nagyon világosra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, fehérborssal és csipetnyi szerecsendióval.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk és egy csipetnyi fehérborssal is megszórjuk.
A reszelt sajtot, és a brokkoli felét összekeverjük a besamelmártással. A hússzeletekre teszünk egy-egy kis halom brokkolis-besamelt, majd egy-egy brokkoli rózsát.
A hússzeleteket összehajtjuk, úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki, majd szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába fogatjuk és forró olajban pirosra sütjük.
Igazából bármilyen körettel nagyon finom.
Ezt a finom csirkemellet még karácsony környékén készítettem, de csak most jutottam odáig hogy le is írjam. Remélem ti nem vártok az elkészítésével karácsonyig, és a közeljövőben valamelyik vasárnapi menü része lesz Nálatok.
Jó főzést és nagyon jó étvágyat kívánok ehhez a finom rántott húshoz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése