Tombol a nyár, és érnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök. Most egyszerre két kedvencemnek is hódolhatok, a kissé fanyar, mégis édes szedernek, és a zamatos őszibaracknak. Úgy gondoltam, hogy ezekhez a finom gyümölcsökhöz egy selymes, habos krém és könnyű piskóta nagyon jól passzol. Csak ne lenne ennyire meleg, és a sütő ne forrósítaná tovább a már így is elég meleg konyhát. De mire jó a keksz, vagy még inkább a babapiskóta, hát erre, hogy megkíméljen a sütés megpróbáltatásaitól. 😊 Nem mártírkodok tovább, ha sütni lenne kedvem, sem a meleg, sem a hideg nem tartana vissza. Most inkább kényelmi szempontokból döntöttem a babapiskótás változat mellett. És milyen jól tettem, hogy így döntöttem, mert kicsi fáradozással, nagyon gyorsan elkészült a sütim, és néhány órás várakozás után, mennyei édességgel kínálhattam a családomat.
Ahogy folyamatosan érnek a gyümölcsök, más gyümölccsel, vagy télen, befőtből is készíteni fogok ilyen finom sütit.
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
4+2 dl tej
1 csomag tejszín ízű pudingpor
3 dl tejszín
25 dkg mascarpone
3 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint porcukor
2 csomag habfixáló
1-2 szem őszibarack
1 marék szeder
A pudingport összekeverjük 3 evőkanál kristálycukorral, megfőzzük 4 dl tejben, majd teljesen kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd óvatosan belekverjük a habbá vert tejszínhabot is.
Egy püspökkenyérformát, vagy üvegtálat kibélelünk fóliával, és az alját kirakjuk, a 2 dl tejbe mártott babapiskótával, megkenjük a krém harmadával és megszórjuk darabolt őszibarackkal és szederrel. Ismét egy sor babpiskóta, majd krém és gyümölcs következik. A sütit babapiskótával lezárjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor átpuhult a piskóta tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát és megkenjük a maradék krémmel, és kidíszítjük néhány gyümölcs darabbal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése