A rántott cukkinit szeretem, a rántott csirkemellet szeretem, gondoltam, akkor nagyon valószínű, hogy a kettő kombinációját is szeretni fogom. És tényleg szerettem. Az ötletet a tv-ben láttam, ott almával készítették a rántott saslikot. Szeretem a gyümölcs és hús kombinációját, de mivel most sok cukkini terem, inkább azzal készítettem. Nagyon jól sikerült, a családban mindenkinek nagyon ízlett. Amint eljön a finom ropogós alma szezonja, azzal is ki fogom próbálni.
Nagyon finom, és nem a megszokott rántott cukkini és hús, pedig mégis csak az. Semmi extra ízesítés, csak a só, hogy érvényesüljön a cukkini és a hús íze. Remélem nektek is ízlik majd.
Mutatós finomság, és az elkészítése a látszat ellenére nagyon egyszerű, a receptet inkább ötletnek szánom, ezért nem is írok pontos arányokat.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemellfilé
1 kisebb cukkini
só
liszt
tojás
zsemlemorzsa
a sütéshez étolaj
A csirkemellet vastagabb szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk és besózzuk. A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk.
A húst és a cukkinit váltakozva felhúzzuk a nyársra, majd a szokott módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban, megsütjük.
Ha nagyobb a cukkini, felezhetjük, vagy negyedelhetjük a karikákat.
Sütéskor vigyázzunk, ha túl forró az olaj, nem sülnek át a saslikok, tehát, legyen forró az olaj, de sütés közben mérsékeljük a lángot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése