Ti megtervezitek, hogy adott héten mit fogtok főzni? Én már annyiszor, de annyiszor eldöntöttem, hogy így fogok tenni, és volt is jó néhány próbálkozásom. Néha sikerült is tartanom a tervet, de általában mindig közbe jött valami, ami eltérített az eredeti elképzelésemtől. Ehhez elég volt, hogy több étel maradt, és másnap nem kellett főzni, esetleg két napra készültem, akkor jöttek a gyerekek és már aznapra is éppen csak, elég lett az étel, vagy a heti bevásárlás során olyasmit láttam meg, aminek nem tudtam ellenállni, és azonnal meg kellett főznöm.
A mostani áldozatom, a tervezett túrós tésztából megmaradt túró volt. De a túró nálunk soha nem árválkodik sokáig a hűtőszekrénybe, mert rengeteg sós és édes finomságot tudok belőle készíteni. A választásom most, egy édes süteményre esett. Nevezetesen a Büfés túrós kockára. Hogy miért Büfés, fogalmam sincs. Az interneten találtam ezt a süti receptet. Már többször elkészítettem és mindig nagy sikere volt. Bízom benne, hogy Nektek is tetszik majd.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1-2 kanál tejföl
csipetnyi só
Töltelékhez:
50 dkg túró
4 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
0,5 l tej
Habhoz:
4 tojásfehérje
6 evőkanál porcukor
A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorra, a sütőporral és a csipetnyi sóval. Beledaraboljuk a margarint és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Legvégül beleütjük a tojást és hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejfölt, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Amíg elkészítjük a tölteléket, letakarjuk a tésztát és pihentetjük.
A túrót villával összetörjük, hozzá tesszük a tojások sárgáját, a vaníliás és porcukrot, a lisztet, a tejfölt és a tejet. Híg lesz a töltelék, de ilyennek kell lennie!
A tésztát közepes (kb. 25x35 cm-es) tepsibe tesszük, és rákenjük a tölteléket.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ez idő alatt kemény habot verünk a tojásfehérjéből, amelybe belekeverjük a porcukrot. 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük a sütőből, rákenjük a tojáshabot és további 10-15 percig (150 fokon) megszárítjuk a habot. Lehet, hogy még ekkor is kicsit folyós a töltelék, de a sütés végére tökéletesen krémes lesz.
Ha kihűlt kockára vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése