Van már egy kókusztekercs receptem a blogon, aminek a tésztája majdnem megegyezik ezzel a recepttel, igazi különbség a krémben van. Ebben a tekercsben sokkal gazdagabb és selymesebb a töltelék, mivel főzött krémmel készül. Én választatni nem tudok közülük, mert mind a kettő nagyon finom, úgyhogy a tésztából dupla adagot csinálok aztán az egyik felébe a vajas krém, másikba a főzött krém kerül. Azután pedig kóstolgatok, egy ilyen, egy olyan. Addig-addig kóstolgatjuk, amíg szépen elfogy mind a kettő, és megállapítjuk, hogy mind a kettő nagyon finom. Szóval kedveseim itt az idő, hogy ti is kipróbáljátok mind a kettő variációt, és eldöntsétek, hogy melyik is a finomabb.
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor
1-1,5 dl tej (szükség szerint)
4 evőkanál baracklekvár
0,5 dl kávé
2-3 evőkanál rum
Krémhez:
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóporral, majd hozzáadjuk a lekvár a kávét, a rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
A tej felébe simára keverjük a lisztet, a másik felét felforraljuk, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor teljesen kihűlt hozzákeverjük az előzőleg habosra kevert vajat és porcukrot. A kókuszreszelékből elveszünk egy keveset, és a maradékot belekeverjük a krémbe.
A tésztát két részre osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük. A tészta egyik végébe kb. 2 cm üres helyet hagyunk ki, hogy amikor feltekerjük a krém ne folyjon ki. A másik tészta adaggal is ugyan így járunk el. A kész rudakat megszórjuk a maradék kókusszal, fóliába tekerjük és 1-2 órára fagyasztószekrénybe tesszük. Felhasználás elő áttesszük a sima hűtőszekrénybe, és fogyasztás előtt felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése