Már elég régen készítettem ilyen süteményt, és már szinte el is felejtettem, hogy milyen finom és mutatós. De örülök neki, hogy ismét eszembe jutott ez a csodás recept. Jó sok alma volt itthon, ezért adott volt, hogy valami almás finomságot fogok sütni belőle. Időm viszont nem volt túl sok, ezért olyan receptet kerestem, aminek az elkészítése nem órákig tart. Olyan jó "egymásra épülő" süti. Hogy ezt, hogy értem? Amíg sül a tészta, megfőzöm a pudingot. Amíg hűl a puding, kikeverem a vajkrémet. Amíg összekeverem a krémeket, és megkenem a sütit, addig a robotgép habbá veri a tejszínt. Ilyen egyszerű. Próbáljátok ki ti is.
Hozzávalók:
Tésztához:
4-5 szem alma
5 tojás
20 dkg porcukor
5 + 1 evőkanál víz
5 evőkanál étolaj
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
fél mokkás kanál fahéj
Krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Habhoz:
4 dl hulala hab
fél mokkás kanál fahéj
Egy 22 x 33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a meghámozott, vékony cikkekre vágott almával jó szorosan rakjuk ki és hintsük meg fahéjjal.
A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olajat és az 5 kanál vizet.
A liszthez keverjük hozzá a sütőport és keverjük bele a tojásos masszához. Utoljára a habbá vert tojásfehérjét keverjük hozzá. A tésztát két részre osztjuk és felét az almára öntjük. A másik felébe beleteszünk 1 kanál vizet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük és a sárga tészta tetejére öntjük.
A sütit 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A pudingot megfőzzük a tejben. Amíg hűl a puding, habosra keverjük a porcukrot a vajjal, majd a teljesen hideg pudinghoz keverjük.
A tésztát kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Nem fordítjuk vissza, és az almás rétegre rákenjük a krémet, amelynek a tetejére simítjuk a kemény habbá vert hulalát. A hab tetejére hintjük a fahéjat, és tetszés szerinti kockára vágjuk a süteményt.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése