Ennél egyszerűbb süteményt még soha nem készítettem. Annyira könnyű az elkészítése, hogy kezdő cukrász palántáknak is garantált sikerélményt hoz. Ez tipikusan olyan süti, amelyet kis gyerekekkel együtt is érdemes elkészíteni. Csak össze kell gyúrni a tésztát, kiszúrni a köröket és mehet is a sütőbe. A tésztája finom, és omlós, úgyhogy csak arra kell ügyelnünk, hogy ne csipegessük el még díszítés előtt.
Annak idején, amikor elkezdtem ezt a sütit sütni, még nem is mogyorókrémmel díszítettem, hanem csokikrémmel. Bármilyen krémet választotok díszítésnek, nem fogtok csalódni.
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 csipet só
5 dkg darált mogyoró
1 csipet só
5 dkg darált mogyoró
1 tojás
15 dkg margarin
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a margarint és jól összegyúrjuk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és 160 fokos sütőben világosra sütjük.
Amikor kihűltek a kekszek, csillagcsöves tortadíszítővel mindegyik tetejére mogyorókrémből kis rózsákat nyomunk.
Még csinosabbak lesznek a keszkek ha a krém tetejére szórunk egy kevés dekorcukrot.
Még csinosabbak lesznek a keszkek ha a krém tetejére szórunk egy kevés dekorcukrot.
Jó sütést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése