Már megint kedvenc lapomban, a Vidék ízében akadtam rá egy remek receptet. Egy olyan csirke receptet találtam, amely egyben töltött és rakott csirkemell is. Az eredeti receptet egy kicsit átalakítottam, a saját ízlésem szerint, de az alapokat megőriztem. Nagyon mutatós, és finom étel lett belőle.
Hozzávalók:
8 szelet csirkemell
25 dkg gomba
3 tojás
1 főtt tojás
2 csirkemáj
2 doboz csirkemájkrém
só
bors
majoránna
petrezselyem zöldje
A csirkemellet kis ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval és kicsit pihentetjük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
A zsemlét beáztatjuk, majd amikor megpuhult, kinyomkodjuk, belőle a vizet. A májkrémet összekeverjük a nyers tojásokkal, és belemorzsoljuk a zsemlét. Ízesítjük sóval, borssal, kevés majoránnával, és petrezselyem zöldjével. A főtt tojást és a csirkemájat apró kockára vágjuk, és a zsemlés töltelékhez keverjük.
Egy tepsit kikenünk zsírral és egy adag tölteléket simítunk a tepsibe, olyan módon, hogy az oldalára is jusson egy kevés, majd erre fektetünk egy szelet csirkemellet. Ezután ismét töltelék, majd hús következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Úgy osszuk a tölteléket, hogy az utolsó rész töltelék legyen.
A tepsit letakarjuk alufóliával és 170 fokos sütőben puhára sütjük a húst. Ekkor levesszük róla a takarást és pirosra sütjük a tetejét.
Bármilyen krumpli körettel és salátával kínáljuk. Fejes salátával szerettem volna tálalni, de sajnos későn kaptam észbe, így marad a ropogós saját készítésű csemege uborka. Elmondanám, azzal is nagyon finom volt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése