Olyan régen készítettem ezt a sütit, hogy már idejét sem tudom megmondani. Talán akkor, amikor még kicsik voltak a gyerekeim. Akkoriban - ennek már legalább 20 éve - nagy divatja volt ennek a sütinek, aztán jöttek az új süticsodák, és ez a süti egyszerűen a feledésbe merült. Régi családi képeket nézegettem, és ott láttam az egyik fotón ezt a sütit. Adva volt a feladat, hogy ezt ismét meg kell sütnöm. A régi recepten egy ici-picit változtattam, mert emlékeim szerint elég vékony volt a tésztája. De ez a mostani tökéletes lett. Ezentúl így fogom készíteni.
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
5 csomag puncs ízű pudingpor
20 dkg kristálycukor
5 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
Tetejére:
10 dkg csoki vagy
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a pudingporral elkevert sütőport, végül lazán hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Egy közepes tepsit (22x33 cm) sütőpapírral kibélelünk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. A pudingporba belekeverünk 2 evőkanál cukrot, hozzátesszük a tojások sárgáját, és elkeverjük a tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle. A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a pudingos krémmel. A sütemény tetejét csoki mázzal vonjuk be. Amikor a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk a süteményt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése