Ez a sós sütemény annyira finom, hogy nem lehet belőle eleget sütni. A tésztája a rákent tejföltől finom szaftos, nem szárad ki. A tekercsekben lévő töltelék tetszés szerint variálható, így mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja a sütit.
A hogy sült annyira finom volt az illata, hogy alig bírtam kivárni, hogy legalább langyosra hűljön. Remélem nektek is ízlik majd.
Hozzávalók:
Tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
2 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
Töltelék:
6 nagy evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej lilahagyma
30 dkg sonka
1 kukorica konzerv
30 dkg sajt
fél pritamin paprika
Tetejére:
1 tojás
fél evőkanál tejföl
szezámmag, lenmag
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd az étolajjal és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Letakarjuk, és legalább 1 órán át kelesztjük.
A tejfölt ízesítjük fokhagymával, sóval és borssal. A sonkát, a lilahagymát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk, a kukoricát leszűrjük.
Amikor megkelt a tészta, két részre osztjuk. Az első adagot vékonyra nyújtjuk, megkenjük 3 kanálnyi tejföllel és rászórjuk a töltelék felét. A tésztát feltekerjük, a tetejét megkenjük a tejföllel elkevert tojással, és éles késsel háromszögeket vágunk a tekercsből.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a háromszögeket, és megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a töltött tésztákat kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
A másik rész tésztával ugyan így járunk el.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése