Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. július 30., vasárnap

Tejfölös pite

Van egy mesésen finom pite receptem, amelyet nyáron érdemes készíteni, mert ilyenkor rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésünkre. Persze máskor is megsüthetjük,  befőttből, vagy fagyasztott gyümölcsből, de ilyenkor az igazi, amikor válogathatunk a finomabbnál finomabb gyümölcsökből. Az, hogy milyen gyümölcsből készítjük teljesen mindegy, lehet egy fajtából, vagy vegyesen. Valójában az ízlésünkre és a fantáziánkra van bízva, hogy mit teszünk rá. Nálunk bármilyen gyümölcs szóba jöhet, mert olyan gyümölcs, amelyet nem szeretünk, nem létezik.
 
 
Igazi házi süti, amelyhez semmi különleges alapanyagra nincs szükségünk, sőt még különösebb sütési tudomány sem kell hozzá...mondhatnám, hogy elronthatatlan süti.
 
 
Hozzávalók:
Tészta
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg puha margarin
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
csipet só
Feltét
80-90 dkg gyümölcs
2 tojás
10 dkg cukor
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tejföl
2 dl tejszín
 
 
Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorra, majd hozzáadjuk a puha margarint. Alaposan összekeverjük, aztán beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a csipetnyi sót, majd a tejet. A tészta elég sűrű lesz! Egy kb. 28x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 7-8 percig elősütjük a tésztát. Kivesszük a tésztát és egyenletesen rátesszük a megtisztított, kimagozott, feldarabolt gyümölcsöt. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzádolgozzuk a pudingport, a tejfölt és a tejszínt.
 
 
A tejfölös masszát ráöntjük a gyümölcsökre és 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt tetszőleges kockákra vágjuk.
Bármilyen idény gyümölccsel nagyon finom. Én most epret, szedret, málnát, szilvát, őszibarackot és nektarint tettem a süti tetejére.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Akkor most,,mennyi tojás kell...mennyi a tésztába,,és mennyi a pudingoshoz ???

    VálaszTörlés
  2. A tésztához 4 db, a pudinghoz pedig 2 db

    VálaszTörlés