Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. február 19., kedd

Fakanalas süti

Imádok sütni, szeretem a szép süteményeket, mégis van, amikor nincs kedvem órákon keresztül pepecselni egy sütivel. Na, olyankor sütöm az egyszerű kevert sütiket. Most is valami finomat szerettem volna enni, de sem időm, sem energiám nem volt a több órányi sütéshez. Eszembe jutott, hogy van ez a gyorsan elkészíthető, mégis mutatós sütemény.  Imádom, ahogy folyik benne a csoki. Hihetetlenül finom. Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, kínáljunk hozzá egy kis tejszínhabot, esetleg vanília fagyit. Vagy adjuk hozzá mind a kettőt, de az már tényleg az élvezetek netovábbja.


Hozzávalók:
45 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
16 dkg lágy margarin
3 tojás
3 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
Mázhoz:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
8 evőkanál tej
kevés rum


A kristálycukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lágy, szinte teljesen olvadt margarint, az átszitált lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Az egészet sima tésztává keverjük, majd egy 25x33 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25 perc) sütjük.


A tésztát kiborítjuk a tepsiből, és egy fakanál nyelével megszurkáljuk, és rácsorgatjuk a mázat, amelyhez  cukrot összekeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk a tejet és összefőzzük. Beletesszük a margarint és éppen csak összefőzzük. Ha nem eszik belőle gyerek, akkor kevés rummal is ízesíthetjük. A mázat még melegen a tésztára öntjük, és hagyjuk, hogy a lyukakba is befolyjon.
Kicsit várjunk, hogy dermedjen a csoki, majd kockára vágva tálaljuk. 


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése