Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg lágy margarin
25 dkg cukor
5 tojás
2 pohár joghurt
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
fél citrom leve és héja
csipet só
Cukormázhoz:
15-20 dkg porcukor
fél citrom leve
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a joghurtot és a citrom levét. A lisztet összekeverjük a reszelt citrom héjával, a sütőporral, a csipetnyi sóval és a folyékony masszához keverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Rácsra borítva teljesen kihűtjük, és a tetejét bevonjuk cukormázzal, amelyhez a porcukrot alaposan kikeverjük a citromlével. Amikor teljesen felolvadt a cukor, a kihűlt tészta tetejére öntjük. 3-2 óra alatt megszikkad a máz, ekkor hosszúkás szeletekre vágjuk a süteményt.
A mázhoz szükséges cukor mennyisége attól függ, mennyi leve van a citromnak. Ne legyen nagyon híg, csak olyan mint egy híg krém.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése