Nagyon szeretek piacra járni, mert évszaktól függetlenül mindig találok valami finomságot, amivel kényeztethetem a családomat. Itt szoktam megvenni a zamatos gyümölcsöket, zöldségeket, a finom sajtokat, tésztákat. Ezeken kívül, itt szerzem be a zöldség palántákat, és a csodás virágokat, hogy tovább dzsungelesítsem a kertet.
A tegnapi piacmustra eredményeként került a kosaramba az a finom szilva is , amiből ezt a habos szilvás sütit készítettem.
Hozzávalók:
45 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
csipet só
15 dkg margarin
4 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1-2 evőkanál tejföl
Rakomány:
60 dkg szilva
2 evőkanál zsemlemorzsa
Hab:
4 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a csipetnyi sóval, a sütőporral, a citromhéjjal, és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzátesszük a tojások sárgáját, szükség szerint 1-2 evőkanál tejfölt, és rugalmas tésztát gyúrunk. Addig pihentetjük a tésztát, amíg a szilvát kimagozzuk.
A tészta 2/3 részével kibélelünk egy kb. 22x33 cm-es, enyhén kizsírozott tepsit. A tésztát meghintjük a zsemlemorzsával, és kirakjuk a felezett szilvákkal.
A tojásfehérjéből keményhabot verünk, több részletben hozzákeverjük a cukrot. Amikor szép fényes, lazán hozzákeverjük a darált diót. A kész habot egyenletesen a szilva tetejére kenjük. A maradék tésztából berácsozzuk a habos tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt hosszúkás darabokra vágjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése