Mielőtt kapok hideget – meleget, azzal kapcsolatban, hogy ez
nem az autentikus Gong Bao vagy Kung Pao, bevallom valóban nem az, csak valami
olyasmi, mert ezt az ételt is a saját ízlésemre formáltam. IGAZI Mogyorós csirkét
akkor ettem először, amikor a nagybátyám készített nekünk. Én kikísérleteztem a
saját mogyorós csirke változatomat, amit hála Istennek még Bátyus meg tudott
kóstolni, és legnagyobb örömömre elismerőleg nyilatkozott róla. Sajnos Ő már
nem készíthet nekünk mogyorós csirkét, így a családom csak az én „magyarosított”
változatot eheti. Nekik így is ízlik, remélem, elnyeri a ti tetszéseteket is,
az én egyszerűsített változatom.
Köszöntő
Kedves Olvasóm!
Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.
A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.
Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.
Jó nézelődést kívánok!
Gizus :)
2024. október 22., kedd
Mogyorós csirke
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
Páchoz:
1 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál só
1/2 evőkanál étolaj
1 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál keményítő
Szószhoz és a sütéshez:
1 teáskanál só
1 teáskanál fehér bors
1 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál szójaszósz
0,5 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál keményítő, amelyet 2 evőkanál vízben elkeverünk
1 teáskanál barnacukor
2-3 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
4-5 újhagyma
10 dkg mogyoró
ízlés szerint csili paprika
4-5 evőkanál étolaj
A csirkehúst apró kockára vágjuk, majd összekeverjük 1/2 evőkanál étolajjal, 1 evőkanál borral, 1 teáskanál keményítővel, 1 kávéskanál borssal és sóval, valamint a tojásfehérjével. A keveréket 15 percig pihentetjük.
Ez idő alatt a szószhoz összekeverjük a 2 evőkanál szójaszószt, 0,5 evőkanál balzsamecetet, az 1 teáskanál barnacukrot, az apróra vágott gyömbért és fokhagymát, valamint 2 evőkanál keményítőt, amelyet előzőleg a 2 evőkanál vízzel elkevertünk.
A mogyorót forró serpenyőben megpirítjuk.
Egy wokot, vagy serpenyőt felforrósítunk, beleteszünk 4-5 evőkanál olajat, és fehéredésig pirítjuk benne a bepácolt húst, ekkor beletesszük a felszeletelt hagymát és csilit. Amikor pirulni kezd a hagyma, beleöntjük a szószt, és néhány percig közepes tűzön összekeverjük. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vizet önthetünk rá. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a mogyorót.
Jázmin rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése