Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. december 21., csütörtök

Darált keksz

Tavaly karácsonykor Kókuszos darált kekszet készítettem. Idén a kakaós és vaníliás változatot sütöttem meg, mert ebből - főleg a vaníliás változatából - két gyönyörűségem Zétény és Zalán is falatozhat már. A legnagyobb elismerést már meg is kaptam, mert jó ízűen majszolgatták el az első darabokat.
Finom omlós már az első perctől fogva, és ugyan ilyen marad napok elteltével is.


Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg zsír
30 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
2 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál kakaópor

 

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat, a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát. Amikor szép sima a tészta két részre osztjuk. Egyik felébe a vaníliás cukrot, másikba  kakaóport gyúrunk. Húsdarálóra szerelhető kekszkinyomó segítségével rudakat nyomunk ki belőle,  Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokosra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
Még forrón porcukorba forgatjuk.


Jó sütést és jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése