A családban általában nem én vagyok a "gofri készítő", de most rajtam volt a sor, hogy elkészítsem.
3-4 nap enyhülés után újra itt van a meleg....erről eszembe jutott a gofri, hogy miért? Azért, mert a meleghez hozzátartozik a strand, a strandhoz pedig a gofri. A lekváros, a tejszínhabos, a nutellás, a porcukros, ezek keveréke vagy csak az egyszerű sima. Így hát munka után neki láttam a gofri sütésnek. A finom puha tészta még azt is feledtette velem, hogy nem a medence szélén, hanem a konyhában majszolom a tejszínhabos gofrit.
Hozzávalók:
3 tojás
12,5 dkg margarin
5 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
23 dkg liszt
1csapott mokkáskanál sütőpor
2 dl tej
A cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük tojássárgájával, hozzáadjuk a puha margarint és a citromhéjat, majd az átszitált lisztet, a sütőport, és a tejet. A tojások fehérjét habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk.
A gofri sütőt felforrósítjuk, és 1-1 evőkanál masszát teszünk az olajjal vékonyan megkent formákba. A tésztát szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral, pudinggal, nutellával, tejszínhabbal kínáljuk. És természetesen nem csak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is, hiszen a gofri minden évszakhoz illik. ☺
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése