Könnyű, gyorsan elkészíthető túrós sütemény. Pillanatok alatt össze lehet keverni, és pillanatok alatt el is fog fogyni. A kakaós tésztához nagyon jól illik a túrós tészta, remekül kiegészítik egymást.
Amikor legelőször kóstoltam azonnal elhatároztam, hogy el fogom készíteni. Néhány éve sokszor megsütöttem, de mostanában valahogy feledésbe merült...egészen addig, amíg ismét a kezembe nem került a recept. Most is nagyon finom lett, ezért ajánlom nektek is az elkészítését.
Hozzávalók:
Kakaós tésztához:
4 tojás
11 evőkanál kristálycukor
11 evőkanál étolaj
15 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
15 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Túrós tésztához:
50 dkg túró
4 evőkanál gríz
2 tojás
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a kakaóporral, és a tojásos masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a tésztához forgatjuk.
A túrót áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot, a tojást, a citrom reszelt héját.
Egy kb. 22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a barna tésztát. A túrós masszát foltokba rákanalazzuk a barna tésztára.
A tésztát 170 fokosra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó sütést kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése