A krumpli az egyik olyan konyhai alapanyagunk, amely egész évben elérhető, megfizethető, és rendkívül változatosan elkészíthető. Készíthetünk belőle édes és sós süteményt, főételt, levest, salátát, köretet. Egyik finomabb, mint a másik.
A krumpli lepény, egy finom hús mellett, köretként is megállja a helyét. De egy laktató leves után, második fogásnak is kiváló. Ekkor kínálhatjuk önmagában, de akár sajttal és tejföllel vagy ketchuppal is. Frissen a legfinomabb, de ha mégis marad belőle másnapra, akkor mikróban felmelegítve is kínálhatjuk.
Hozzávalók:
50 kg krumpli (hámozva)
3 evőkanál tejföl
10 dkg liszt
2 tojás
só
bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
zsír a tepsi kikenéséhez
A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, keverjük hozzá az ízlés szerinti sót, borsot, a zúzott fokhagymát, a tojást és a tejfölt. Végül belekeverjük a lisztet.
Egy jénai edényt vagy tepsit kikenünk zsírral és beleönjtük a krumplis masszát (kb. 1,5-2 cm vastagságban).
200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütjük a lepényt.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése