Mindenféle sütit szeretek, de a diós sütik az igazi nagy kedvenceim. Néhány hónapja Paskó atya receptjei között bukkantam rá erre a sütire. Már a recept elolvasásakor tudtam, hogy nagyon finom lesz. És tényleg az lett. Igazi házi süti, omlós tésztával, lekvárral és sok-sok diós töltelékkel. Már többször elkészítettem és mindig nagy sikere volt. Állítólag jól záródó süteményesdobozban sokáig el áll. Erről nem tudok nyilatkozni, mert 2 napnál tovább soha nem maradt belőle.
Hozzávalók:
Tésztához
37 dkg liszt
6 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 egész tojás
csipetnyi só
1 dl tej
2 dkg élesztő
Töltelékhez
4 evőkanál baracklekvár
4 tojás
20 dkg dió
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt A lisztet összekeverjük a cukorra és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztő és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tésztát két részre osztjuk, felét kizsírozott, közepes méretű tepsibe tesszük, és rátesszük a tölteléket, amelyhez a tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a diót, majd a tojások habbá vert fehérjét. Kinyújtjuk a másik lapot is és befedjük vele a tölteléket, és villával megszurkáljuk. 180 fokosra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése